Tuesday, September 18, 2012

kerana dish wash setitik, bersih botol2 sebesen

saya sangattttt excited nak share tentang dish wash shaklee. pasal dish wash pun excited kah?! hahahaha!

last weekend saya cuba dish wash shaklee. saya tukar pakai dish wash shaklee mainly pasal ingredient yang selamat dan mesra alam tu. dan ramai yang kata sangat jimat, pakai sikit je utk basuh banyak benda. saya bab jimat tu agak skeptikal sebenarnya. bab membasuh ni, saya jenis suka letak banyak2, dengan perasaan rasa lebih bersih dan lebih bagus haha! padahal bila dah letak banyak sabun, banyak la air pakai untuk bilas kan, kalau tak sabun masih melekat.

so anyway, saya pun pakai setitik sepertimana yang disarankan dek assistant kt shaklee wangsa maju tu. paling utama saya nak cuba untuk basuh botol- botol susu anak- anak ni. susu ibu amat lah melekit berminyak dengan lemak ok. menurut kata assistant tu, setitik untuk sebekas besar pencuci pinggang mangkuk axion. tapi saya pakai lebih air, sebab hmmm...again..skeptikal hahaha! risau ok kalau pekat sangat ke untuk botol budak2 tu. padahal kalau dengan pureen tu saya pakai bukan main banyak, buih macam dalam bath tub!

so anyway, saya letak setitik, pakai air sebesen, rendam botol-botol tu dalam 20 minit. well, result memang sangat bagus. hilang minyak walaupun belum diberus! tapi saya berus gak la, biasa la OCD womanz! haha!

so anyway, sapa yang jenis tangan sensitif dengan pencuci pinggan mangkuk, elok la bertukar dengan dish wash shaklee ni. ianya selamat, takde bahan2 kimia yang memudaratkan tapi sangat kuat menentang kotoran (tagline iklan ahaha). yang penting mesra alam.

harga pasaran: RM28.00 untuk 16oz. pakai setitik saja untuk setiap cucian, lagi jimat jika rajin rendam sebelum basuh. jimat sangat ya amat OMG!


HUBUNGI SAYA | Puteri | 016 344 7727 | puteriyusof@gmail.com 

*produk ini tidak bertujuan merawat atau menyembuhkan penyakit. sila dapatkan nasihat doktor terlebih dahulu.


Pic: Shaklee Malaysia 

More info: http://www.shaklee.com.my/eng/prodview_home.asp?prodcode=00255

Dish Wash Concentrate

Tough on Grease for Washing Dishes by Hand
If we hesitate to mention that fresh scented Dish Wash is soft on hands and the earth, it’s only because you might think it’s soft on grease. But trust us. You need only a few drops to tackle a pile of greasy dinner aftermath. Really just a few. This is an exercise in restraint.
  • Mild on your hands
  • Natural, sustainably sourced plant-based cleaners
  • Long-lasting suds
  • Leaves dishes sparkling clean
  • Just a few drops to clean a sink full of dishes
Did you know?
Some dishwashing liquids use petroleum-based surfactants, containing detergents such as diethanolamine (DEA) and sodium dodecylbenzensulfonate. Both ingredients can be skin and eye irritants.

Get Clean Dish Wash Concentrate does not contain these or other hazardous ingredients.

The Shaklee Difference
Safe
  • Nontoxic
  • Hypoallergenic
  • No chlorine
  • Mild on your hands
  • pH balanced
  • No hazardous chemicals
Powerful
  • Tough on grease
  • Concentrated — wash more dishes with less
  • Long-lasting suds
Green
  • Natural, sustainably sourced ingredients — derived from corn and coconuts
  • Biodegradable
  • No phosphates
  • No dyes
  • Recyclable packaging
  • Safe for septic systems and gray water

2 comments:

hernyhafiz ^_^ said...

dishwah wajib beli ni :) i follow you from JUTAWAN

Puteri said...

hi herny! *wave!*

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...