Saturday, June 16, 2012

jadi ahli shaklee: soalan- soalan yang biasa ditanya

saya yakin untuk share produk- produk shaklee dengan orang lain pasal saya dah guna dekat setahun dan takde satu pun yang mengecewakan saya. serius. bermula dengan set breastfeeding, merebak ke vitamin2 untuk kesihatan anak- anak, suami dan mak bapak. dan paling seronok, customer2 yang mula cuba2 pun melekat dengan shaklee sebab memang berkesan. ikut jadual yang bersesuaian, minum cukup air, konsisten, insyaallah dapat result yang diinginkan. isu mahal ke murah tu dah jadi secondary sebab dalam jangka masa panjang, lebih banyak faedah yang diperolehi, terutamanya faedah dari segi kesihatan dan kecantikan.


ramai yang tak berapa jelas kenapa jadi member adalah lebih menguntungkan dalam jangka masa panjang. saya kumpulkan kat sini soalan yang biasa ditanya dan jawapannya:
  • berapa yuran keahlian shaklee? 
    • RM65 saja seumur hidup. tambah RM10 untuk shaklee delivery member kit ke rumah anda. tiada yuran tahunan, tapi kalau nak dapat majalah shaklee today, kena bayar RM20 setahun. itu saja. 
  • apa cara lain untuk cari ahli?
    • beli product shaklee dan kumpul 200uv (point) atau lebih (dalam satu pembelian), automatic boleh dapat keahlian percuma. 
  • lepas kumpul point, saya dapat apa?
    • dapat CASH! setiap 15hb, shaklee akan keluarkan bonus dalam bentuk RM berdasarkan point yang terkumpul. 
  • berapa minimum point yang layak untuk dapat bonus?
    • minimum 150uv (point) sebulan, baru layak dapat bonus dalam bentuk RM itu. 
  • apa jadi jika tak dapat kumpul point?
    • tak jadi apa-apa :) no pressure. bulan depan boleh kumpul lagi. 
  • selain dapat cash, dapat apa lagi?
    • ahli dapat beli dengan harga 15% lebih murah daripada harga retail. banyak beza tu. 
  • saya bukan nak meniaga, buat apa nak jadi ahli dan kumpul point?
    • ini pun saya punya pendapat dulu- dulu sebelum kenal shaklee. bila dah guna, ia berkesan, memang naturally saya akan share dengan kawan2 dan keluarga tentang kebaikan produk ini. tup- tup one day point terkumpul dari order kawan2 dan family tu dah layakkan saya dapat free membership, terus dapat cash bonus. seronok i tell you!
saya fikir sekarang ni, apa juga kita nak share memang di hujung jari je. click je share kat FB tu, tulis je kt twitter, semua orang tahu. tak payah ajak mai rumah tengok vitamin2 kita kan! lagi satu, benda baik ni memang orang seronok nak share. kadang2 kita sendiri share macam2 info tentang mana nak shopping la, kedai mana buat sale la, product mana berkesan la. semuanya naturally je. memang kita suka nak berkongsi maklumat dengan kawan2 dan keluarga. it's actually easier than we think with social media! dan bila kita konsisten mengambil vitamin (yang selamat, berkesan dan semulajadi), ianya akan terserlah pada muka, badan dan kecergasan diri kita. orang lain akan mula bertanya dan bercakap tentangnya! 

HUBUNGI SAYA | Puteri | 016 344 7727 | puteriyusof@gmail.com

 *produk ini tidak bertujuan merawat atau menyembuhkan penyakit. sila dapatkan nasihat doktor terlebih dahulu.

2 comments:

Anonymous said...

Hai Puteri...just nak tanya...klu sy beli produk shaklee sbyk 680 or 200uv, sy dpt free membership kan? So point tu akan msuk dlm akaun upline or akaun sy sndri?

Puteri said...

Hi anonymous,
Free membership, jadi pembelian itu atas ID you dan bonus lebih kurang RM30 akan dimasukkan dalam account you oleh shaklee pada 14hb akan datang.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...