Wednesday, August 8, 2012

sharing: nutriferon, terbaik meningkatkan sistem immune badan anda

Pic: Shaklee Malaysia FB

minggu lepas saya tulis pasa nutriferon kan, kat sini. saya beli memang untuk standby balik kampung nanti. bila travel anak- anak mesti dapat selesema, or demam or batuk. tambahan pulak terperap dalam kereta berjam- jam dengan jem, panas segala. so kali ni berhari raya saya nak lebih ready. tak seronok travel kalau anak- anak sakit. lagi teruk kalau kita sendiri sakit.

lepas balik kampung last week, aliyah dah mula selesema & batuk. kebetulan sepupu dia pun tengah batuk dan selesema di kampung. si aliyah ni pulak berkepit je dengan abang ngah ni, sepupu favorite dia. duduk share satu kerusi, tidur pun nak sebantal. apa lagi berjangkit lah! seminggu kitaorang bagi dia ubat batuk/ selesema. tapi tak lah hari- hari sebab memang tak suka sangat nak bagi anak bergantung pada ubat kecuali terdesak. nampak gaya batuk tak surut sampai lah hari jumaat. hari sabtu saya beli nutriferon, pagi esoknya saya bagi dia minum (campur dengan susu).

saya beri 1/4 sachet saja sebab dia baru 3 y/o kan. lepas minum dia batuk berkahak for a while. saya mandikan dia. my former maid kasi tips, kalau anak batuk, mandikan awal pagi, bagi hilang panas badan. it works so far for aliyah. amazingly the nutriferon also works for her. lepas tu dah tak batuk lagi. selesema pun kering. dah tak dengar dia batuk since sabtu lepas. alhamdulillah sangat!

actually adam pun selesema jugak, jangkit dengan aliyah. saya tak nak bagi adam makan sebab dia kecik sangat lagi. eventho boleh la nak kasi dia ujung2 sudu serbuk tu, tapi saya opt untuk tak bagi. saya sendiri habiskan lebihan nutriferon tu. dan macam biasa saya akan susukan adam 24/7 kalau weekend. guess what, hingus pun dah surut jugak. no more hijau meleleh haha. so, confirmlah nutriferon akan jadi stock first aid kami sekeluarga. hopefully boleh reduce penggunaan ubat- ubat untuk anak- anak yang sedang membesar ni.

pernah saya terbaca, selain jadi first aid untuk cough and cold, nutriferon paling baik untuk mereka yang mengalami masalah allergies serious. kalau sekadar untuk meningkatkan immune system badan, memadai diambil 2-3 kali seminggu saja. sangat berbaloi.

nak cuba?

HUBUNGI SAYA | Puteri | 016 344 7727 | puteriyusof@gmail.com *produk ini tidak bertujuan merawat atau menyembuhkan penyakit. sila dapatkan nasihat doktor terlebih dahulu.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...